Bilabonnemang med fast kostnad varje månad

Bilabonnemang med fast kostnad varje månad

0

av den 04.01.21

Senast uppdaterad 09.01.23 12:39

En vis person sa en gång ”att ha en bil är egentligen bara ett test för att se hur förberedd du är på oförutsedda utgifter”. Och det ligger mycket i det. Bilen är en stor post i vardagsekonomin. Äger man sin bil och något oförutsett händer blir den posten väldigt fort mycket större. Men med ett bilabonnemang från Schysst slipper du bekymra dig för det. Du vet vad bilen kostar varje månad.

I en rapport från 2020 gjordes en översikt av årliga kostnader för olika typer av personbilar i fem olika prisnivåer. Rapporten visade bland annat vilka kostnader som tillkommer om man äger sin bil. Det var allt från servicekostnader, trängselskatt, olja, däckbyte och däckhotell till årsavgifter, försäkring, EU-godkännanden samt räntor och avdrag på billånet.

Rapporten visade att de årliga kostnaderna när man äger sin bil har ökat de senaste åren och att det ofta dyker upp oförutsedda kostnader vid skador eller problem som kräver service och reparation.

Beräkningar visar att om du köper en ny bil för mellan 200 000 och 1 000 000 kommer du ha en fast månadskostnad på 5 – 18 000 exkluderat oförutsedda kostnader som kan (eller ska vi säga kommer) att dyka upp.

Samtidigt är den största kostnaden också den mest dolda – värdeminskningen på bilen. För varje dag du kör en bil du äger minskar värdet. Ibland räcker att det rulla ut på gatan från bilhandlaren så har bilen sjunkit 10 – 15 % i värde. Värdeminskningen syns inte förrän du säljer bilen. Men det betyder ju inte att det inte finns där.

Hos Schysst kan du välja en bil som passar dig. Vi har mindre bilar och större familjebilar som kostar från 4 490 – 7 990 kronor i månaden. Då ingår allt utom drivmedel, trängselskatt och parkering i avgiften. Beloppet skiljer sig kanske inte mycket från att äga sin bil. Men skillnaden ligger i att du slipper oförutsedda utgifter och flexibiliteten i att kunna ha en bil månad för månad. Du förbinder dig inte till något långsiktigt och du riskerar ingen värdeminskning.

Vi tror inte på att man ska binda hundratusentals kronor i ett objekt som man inte använder särskilt mycket. De flesta bilar står still 96 % av tiden. Därför tycker vi det är bättre att ha bil på ett sätt som passar din vardag och som du kan uppgradera, pausa eller avsluta när du inte behöver ha bil. Och sen hoppa på lika enkelt igen, till en fast kostnad månad efter månad.

Bilabonnemang från Schysst är ett 100 % enkelt sätt att ha bil som utgår från din vardag. Ha en liten bil när du behöver en liten bil. Sen kan du uppgradera den till en större om något i vardagen förändras. Eller ställ av bilen helt om du ska på semester. Ett 100 % enkelt sätt att ha bil där vi tar hand om allt det praktiska.

Relaterade artiklar

Vad är en bilprenumeration?

Bilabonnemang – det flexibla sättet att ha bil

Det har dykt upp massa olika alternativ till att köpa och leasa bil. Bilabonnemang har på kort tid blivit ett väldigt populärt sätt att ha bil. Här försöker vi reda ut vad ett bilabonnemang är och vilka fördelar det har.

Läs mer