Vad är egentligen skillnaden mellan leasing och etbilabonnemang?

Vad är egentligen skillnaden mellan leasing och bilabonnemang?

0

02.12.21

Leasing är bindande för en längre period

Ett leasingavtal sträcker sig ofta över en längre period, vanligtvis 12, 24 eller 36 månader. Det innebär att du som leasingkund måste binda upp dig till bilen under en specifik period med ett bestämt start- och slutdatum. Är du säker på din vardag och vet vilken bil du vill köra är leasing ett bra alternativ, då den månatliga avgiften blir lägre ju längre tid du binder upp dig. Men för dig där framtiden och bilbehovet är mer ovisst kan leasing kännas för bindande och oflexibelt. Möjligheten att byta bil om din vardag förändras är begränsad, och om du avslutar leasingavtalet innan det har löpt ut måste du betala återstående månader. Beroende på leasingavtal kan även antalet fria mil som ingår variera, där extramil ofta innebär en merkostnad. I ett leasingavtal brukar service vara inkluderat, vilket kan ge ett skydd mot oplanerade utgifter. Däremot kan tilläggskostnader uppstå vid anpassningar på bilen, såsom färg, vinterdäck, eller ljudsystem. Det är heller inte garanterat att försäkring ingår i ett leasingavtal, det kan variera beroende på vilket företag man leasar bilen från och är med andra ord värt att kolla upp.

Bilabonnemang passar en flexibel vardag

Med ett bilabonnemang från Schysst erbjuds du istället mer frihet och flexibilitet. Abonnemanget löper på automatiskt månad för månad och kan avslutas när som helst. Om du väljer att avsluta innan de 30 dagarna har passerat betalar du endast för de kvarvarande dagarna. Du kan alltså ha bilen så länge som det passar dig, till en fast avgift utan oväntade utgifter. Dessutom kan du byta bilmodell när du vill. I abonnemangskostnaden ingår allting – fria mil utan maxtak, service, fordonsskatt och en förmånlig försäkring med en låg självrisk på max 4 000 kr, även för vagnskada. Du slipper alltså tänka på oförutsägbara kostnader och kan istället njuta av att rulla på vägarna i lugn och ro.

Ett bilabonnemang från Schysst är den perfekta lösningen om du har funderat på privatleasing men inte kunnat binda dig till en lång avtalsperiod, eller vill ta höjd för att dina behov kan förändras inom de kommande månaderna eller året.

Testa själv ett flexibelt, stressfritt och 100% enkelt sätt att ha bil – boka din bil här!

Denna hemsida använder sig av cookies - Genom att acceptera hjälper du oss att anpassa och förbättra vår service.