Schysst lanserar i Sverige!

Nu lanseras Schysst – en ny bilabonnemangstjänst

0

04.02.21

Schysst är en ny bilabonnemangstjänst där användaren har en egen bil, precis som när man äger en bil, men med skillnaden att abonnenten kan byta bil när som helst beroende på behov. All service, däckbyten och försäkringar ingår i månadsavgiften och man kan säga upp sin bil när man vill. Bakom tjänsten står försäkringsbolaget Gjensidige och bilabonnemangsplattformen imove, i samarbete med bilåterförsäljaren Hedin Bil.

Målet är att vara branschledande inom tre år.

– Att äga alla sina personliga tillhörigheter är inte längre en självklarhet - det finns en trend i att prenumerera på livskvalitet och flexibilitet. Vi vill erbjuda ett enkelt, prisvärt och flexibelt sätt att ha bil. Bor man i stan kanske man till exempel vill ha en lite mindre och billigare bil till vardags, med möjlighet att kostnadsfritt kunna byta till en större extrabil när hela familjen ska iväg och åka skidor eller om man behöver frakta något skrymmande, säger Markus Ljungblad, affärsutvecklingsansvarig på Schysst.

Schysst förmedlar vid lanseringen tre olika bilstorlekar och -modeller och inleder sin lansering i Uppsala och Stockholm. Målet är att ha minst hundra bilar i omlopp i slutet av 2021 och att vara den branschledande bilabonnemangstjänsten i Sverige inom tre år. Målet på sikt är även att utveckla tjänsten till en mobilitetsplattform i samarbete med exempelvis kollektivtrafik och elsparkcykelbolag.

– För konsumenter är vi ett alternativ för nästan vem som helst som vill ha ett enklare sätt att ha bil. För bilaktörer är vi en möjlig plattform för att distribuera bilar på ett nytt sätt vid sidan av försäljning och leasing, säger Markus Ljungblad.

Om Schysst:

Tillgängliga bilmodeller: Nissan Qashqai, Citroën C3, Kia Picanto och Fiat 500

Kostnad: Från 3 990 kronor i månaden beroende på modell. All service, däckbyten och försäkringar ingår.

Möjlighet att hämta ut en större familjebil eller skåpbil tio dagar om året ingår kostnadsfritt i abonnemanget.

Schysst finns i: Inledningsvis Stockholm och Uppsala.

För mer information, vänligen kontakta:

Markus Ljungblad, affärsutvecklingsansvarig på Schysst

Mail: markus@schysst.se