0

Det här är vad du behöver tänka på

Hösten närmar sig med stormsteg och det börjar bli hög tid för sommardäcken att ta in på hotell. Här har vi samlat information om hur du går tillväga för att enkelt byta däck på din Schysst-bil, så att du kan fortsätta köra säkert även de kalla månaderna.

Däckbytet är en tjänst som ingår i ditt abonnemang och utförs på Hedin Bils anläggning i Uppsala eller i Akalla.

Byt däcken innan 1 december
Vinterdäcken är odubbade friktionsdäck och får användas året runt, därför går det bra att göra bytet redan nu. I Sverige är det krav på vinterdäck från 1 december, så bytet måste ske senast 30 november. Men tänk på att det kan råda vinterväglag redan under hösten, så det är bättre att byta däck för tidigt än för sent!

Uppsala-bo? Vi kontaktar dig för att boka in ditt däckbyte
Om du bor i Uppsala behöver du inte göra en bokning direkt via Hedin. Någon av oss på Schysst kommer kontakta dig för att planera in ditt däckbyte på ett datum och en tid som passar dig.​

Boka tid via telefon eller online för däckbyte på Hedin Bil i Akalla
Boka ett datum och en tid som passar dig genom att ringa till verkstaden på 08-505 692 00. Eller klicka här för att komma till Hedin Bils onlinebokning.

Så gör du för att boka tid på Hedin Bil i Akalla via telefon

 • Ring Hedin Bil i Akalla på telefonnummer 08-505 692 00.
 • Tryck 2 för att komma till verkstaden.
 • Ange registreringsnummer.
 • Om de frågar: Uppge att du kör en Schysst-bil som har serviceavtal med Hedin och vinterdäck lagrade hos KW Däckdepå.
 • Boka in ett datum och tidsslott för däckbyte (bytet brukar i regel ta ca 30–45 min).
 • Bokningen är klar! Betalningen står vi för.

Så gör du för att boka tid på Hedin Bil i Akalla via onlinebokningen – steg för steg

 1. Fyll i registreringsnummer.
 2. Fyll i ungefärlig mätarställning.
 3. Välj tjänst ”Hjul och däck”.
 4. Kryssa i ”Hjulskifte med däckhotell – Bronspaket”.
 5. Hoppa över steget ”Tillval för din Bil” genom att klicka på ”Nästa” – Schysst står ej för några tillvalskostnader. Om du gör ett tillval kommer vi debitera dig i efterhand.
 6. Sök på ”Akalla” och välj ”Hedin Bil i Akalla – Service & Verkstad”. Det kommer att komma upp fler alternativ, men bytet måste ske på anläggningen i Akalla.
 7. Välj datum då du vill lämna in bilen. För att däcken ska hinna komma till anläggningen behöver du boka med minst 3 dagars framförhållning.
 8. Fyll i dina kontaktuppgifter. Klicka på ”Lägg till förare” om bilen ska lämnas in av en annan person än dig och lämna kontaktuppgifter till den personen.
 9. Bokningen är klar! Betalningen står vi för.
 10. OBS: För att boka in en specifik tid för ditt däckbyte kan du kontakta verkstaden på 08-505 692 00. Säg att du har bokat en tid online, men önskar att få boka in en specifik tid så att du kan du vänta på verkstaden medan bytet görs (som i regel brukar ta ca 30–45 min).​

Håll oss uppdaterade
När bokningen är klar behöver du informera oss om när du har bokat däckbyte, samt fota av kvittot du får vid däckbytet och skicka till oss så att vi kan hålla din bils servicelogg uppdaterad. Du når oss antingen på chatten eller via e-post hej@schysst.se.

Något som krånglar? Vi hjälper dig!
Behöver du hjälp med bokning av däckbyte? Hör av dig till oss så löser vi det!

Efterdragning av hjulbultar
För att säkerställa att hjulen sitter fast ordentligt efter däckbyte behöver hjulbultarna dras åt efter ca 5–10 mils körning. Det görs enkelt med hjälp av ett fälgkors eller momentnyckel. Kör du en Kia finns verktyg för detta i bagageutrymmet. Om du inte har tillgång till rätt verktyg i din bil eller är osäker på hur man gör kan du alltid kontakta en verkstad eller mack så hjälper de till.

Dags för däckbyte!

0